Te ontdekken in de Charente

Camping de la Rivière geeft u hieronder een selectie van activiteiten en uitstapjes in de Charente die u tot gids kunnen zijn tijdens de vakantie.


Veel plezier en een fijne vakantie gewenst!Kanoën

Vanaf de camping kunt u vertrekken voor een schitterende tocht over de Vienne per kano of kayak. Er zijn leuke stroomversnellingen die de afdaling nog leuker maken. Aan het einde wordt u opgehaald en teruggebracht naar de camping.

Zwemmeertje

Op nog geen 5 km van de camping bevindt zich een meertje waar u heerlijk kunt zwemmen, er is zelfs een heus strand!

Adventure Parc

Actief zijn is zeker mogelijk in de Charente. Het Adventure Parc in Massignac geeft u vele mogelijkheden tot spanning en aventuur!


Oradour sur Glane

Een dorpje wat compleet is verbrand in de Tweede Wereldoorlog, wegens een foutje...

Erg indrukwekkend om te bezoeken.


Meren van  de Haute Charente in Massignac

Gelegen in het hart van een toeristisch gebied; de meren in de Haute Charente. U kunt hier genieten van activiteiten op het water, maar ook van fietsverhuur, verschillende wandelpaden, zwemmen onder toezicht, enzovoorts.

En, u vindt hier ook het Adventure Parc!

 


Futuroscope

Iets verder weg, maar nog steeds in de Charente: Poitiers, bevindt zich het attractiepark Futuroscope. Zoals de naam al zegt, gericht op de toekomst. Lasershows op het water, indrukwekkende attreacties over de ruimte, en nog veel meer.

Een leuk dagje uit.

Niet ver van de camping vindt u dit kleine 'Lourdes'. Het ligt schitterend tussen de bomen aan een kabbelend beekje, waar u mooi kunt wandelen, onder andere langs een bedevaartsroute die uitkomt bij een beeld van Notre-Dame de Fatima.

Angoulême : een artistieke stad 

De hoofdstad van de stripverhalen.

De stad heeft veel te bieden qua natuur, maar zeker ook qua historie met de gevels waar de beroemde strips zijn terug te vinden.


Saint Auvent: een klein bedevaartsoort

Niet ver van de camping vindt u dit kleine 'Lourdes'. Het ligt schitterend tussen de bomen aan een kabbelend beekje, waar u mooi kunt wandelen, onder andere langs een bedevaartsroute die uitkomt bij een beeld van Notre-Dame de Fatima.

Thermen van Chassenon (Charente - 16150)

Deze thermen behoren tot de best bewaarde Gallo-Romeinse wereld. Ze worden gezien als historisch monument en zijn het eigendom van het departement Charente.


Saint Germain de Confolens (Charente - 16500)

Een mooi kasteeltje is het beeld van het dorpje aan de Vienne en de Issoire. Een karakteristiek dorpje in de Charente.


Vallée des singes

Veel apen bij elkaar in Vallée des singes. 

86700 Romagne

Kasteel van Rochefoucault (Charente - 16110)

Gebouwd in Renaissancestyle, met uitzicht op de Tardoire. Dit kasteel is een historisch monument et is één van de meest opmerkelijke kastelen in Frankrijk.

 .


Kasteel van Rochebrune (Charente - 16150)

Gelegen in een schitterend park. Dit Middeleeuwse vorstendom uit de 11e en 12e eeuw behoorde aan de heren van Chabanais. De gevels zijn versierd met de wapenschilden van de eigenaren van Rochebrune.


Kasteel van Peyras (Charente - Roumazières 16270)

Het staat op de lijst van historische monumenten en is open voor bezoekers. De plaats toont een aantal figuren uit de Franse geschiedenis. De eigenaren zijn bereid om de geheimen van het kasteel met u te delen.


De Galliërs van Esse (Charente - 16500)

De vereniging van de Galliërs in Esse is bezig met een reconstructie van het leven van de Lémovices, het Gallische volk wat in de Limousin leefde.


Arboretum van 'De Groene Eik'

Een onderzoeksterrein van 3 hectare aan de oever van de Vienne, tussen Charente en Limousin. Het hele jaar geopend voor studies, ontspanning in de natuur.


Montrol Sénard: dorp van oude ambachten (Haute Vienne-87330)


 Een dorpje wat u gezien moet hebben! Terug naar de jaren ‘30, u vindt er een school, een schoenmaker, een klompenmaker, een wasserette, … En ook een foto-expositie van elke inwoner.